You are currently viewing Mit lehet elmondani 2022-ben a tűzzsonglőr árak helyzetéről?

Mit lehet elmondani 2022-ben a tűzzsonglőr árak helyzetéről?

Sok olyan esemény történt a világban, ami miatt érdemes foglalkozni a díjazás változásával a hazai (de ugyanígy a nemzetközi) tűz show díjazásban. Az alábbiakban alaposabb tárgyalás részét fogja képezni. Így pedig könnyen és világosan látható lesz az, hogy mit lehet elmondani 2022-ben a tűzzsonglőr árak helyzetéről.

Először is érdemes deduktív módon, kívülről befelé haladni a tűzzsonglőr előadás árnövekedésének vizsgálatakor. Először is a Covid19 indította ellátási lánc problémák miatt az infláció felgyorsult, hazánkban 7% körüli értékről beszélhettünk az előző évben, immáron 20%-ot is eléri az év vége felé közeledve. Ez egyszerű matematikával számolva, csak évenként ennyivel növelné a tűzzsonglőr fellépők tiszteletdíját. Viszont nem csak erről van szó sajnos, ami azért továbbra is érezhető, jelentős ár változtatást jelentene a megrendelők számára a rendezvények szervezőinél. Hanem mind ezek mellett legalább egy évig egyáltalán nem voltak rendezvények. Legalábbis nagyobb tömegben, nyári események, amik a tűzzsonglőr előadások fő bemutatkozó pontjai tudnak lenni minden évben. Ez a kihagyás pedig az évenkénti emelt árak esetén egy nem fokozatos árszint megszokását jelenti. Hanem egy nagyobb kihagyás utáni „sokk-ként” is képes érni a megrendelőket, akik árajánlatot kérnek tűzzsonglőr műsorainkra.

A másik ilyen áremelkedést mélységeiben kezdeményező történés az üzemanyagárak változása. A helyszínre kiszálló tűzzsonglőr előadó művészek utazásának költségei mindig áthárításra szoktak kerülni amióta világ a világ, és rendezvényekre utaznak a fellépők.  Viszont a kilóméterenként – szó szerint – elégetett üzemanyag díja mennyiben több, akkor minden egyes megtett távért nagyobb összeget kell a fellépőnek is befektetnie. Ez pedig érezhető a megrendelő árajánlatában is pont úgy, ahogy minden egyéb területen a hétköznapjainkban olyan váráslásoknál, amelyek közvetlenül vagy közvetve köthetőek szállítási folyamatokhoz. Ugyanitt viszont meg kell említeni, hogy a tűzzsonglőr show alatt is olyan anyagot használnak az előadó művészek a lánghoz, mely kőolaj származék, és ennek szintén nagy százalékban növekedett meg az ára. Ez további terhet jelent az iparágon belüli vállalkozók számára.

Így tehát két különálló területen változtak 2022-ben a tűzzsonglőr árak, amik összeadódnak, és egy jelentősebb változásnak tűnik leírva, kiajánláskor. Viszont ezek megalapozottak és más iparágak területén is észrevehetők, nem csak a szórakoztató iparhoz tartozó tűzzsonglőr showk esetében. Érdemes tehát ezzel a szemüveggel nézni az árak növekedését. Így pedig nem is növekedésről van szól, csak alkalmazkodásról, ami a reál színvonal szempontjából nem is emelkedett, csak máshogy tevődik össze.