You are currently viewing Egy fellépésről szóló nap bejegyzései

Egy fellépésről szóló nap bejegyzései

A közönség és a megrendelő leginkább a rendezvényen találkozik a tűzzsonglőrökkel és nem feltétlen képzeli oda a műsorszámhoz a zsonglőrök teljes napját és felkészülését az adott show műsorra.

Egy kis ízelítő a tűztáncos produkcióból.

tűzzsonglőr előadás rendezvényekre

Az első és legfontosabb dolog, hogy mivel a tűztánc műsorok sötétedés után, tehát este kerülnek bemutatásra, így az előadó művészek ha kényelmes az számukra ha nem, kipihenten kell, hogy megérkezzenek a helyszínre. Ez pedig sokszor nehéz, amikor 1-2 olykor 4 óra hosszúságú utazás után szállnak ki a kocsiból rendezvény helyszínén. Így hát a reggeli és a délelőtti órákat pihenéssel, illetve mentális felkészüléssel és az eszközök, ruházat bármilyen nemű felszerelés csoportosításával szokott történni. Mindennek rendben is kell lennie az indulás pillanatáig, hiszen nem elég az utazási időt belőni. Hozzá kell számolni a helyszínen történő felkészülés idejét is, továbbá az utazás közben adódó bármilyen időrabló eseményt. 

Fontos szempont a fellépők számára, miszerint már nem elég csak megjelenni és ott lenni a rendezvényen. A tűzzsonglőröknek fizikailag és szellemileg – azaz mentálisan – is toppon kell lenniük, hiszen műsorszámot adnak elő: a közönség figyelme rájuk szegeződik, tovább a tűzzel dolgoznak így a tűzbiztonságot is maximálisan szem előtt kell tartaniuk.

Természetesen a tűzzsonglőr produkció bemutatása után az elpakolás megfelelő rendszerezett- és biztonságos gépjárműbe helyezést követően a rendezvény helyszínét az éjszakai sötétség és az „öröm ittas” közönség között hagyják el. Ezután pedig ismételten az éjszakai útviszonyoknak és látási lehetőségeknek megfelelően több órás utazás vár rájuk. Majd saját városunkba érve az eszközöket raktárban ki kell pakolniuk a megszokott rendszer szerint elhelyezni. Majd otthonukba hazatérve a petróleum füstjét alaposan le kell sikálniuk bőrükről, mely olykor nem is olyan könnyű feladat. Ezt követően lehet visszatérni a megszokott hétköznapi kerékvágásba.

Ami a fentiekben elhangzott, olykor több mint egy 12 órás folyamatot jelent. Miközben a tűzzsonglőr show maga csak 20-25 percig tartott. Ezért a pár percért megéri egy 8-12 órás műszakot végig nyomni? Természetesen, sőt!